domovdruštvoprogramizletigalerijakontakt

USTANOVITEV PD DELO

Naši planinci, prišedši v skupno podjetje, so prva leta hodili na izlete še s kolegi iz svojih bivših tiskarn in še niso našli skupne črede. A tudi z vzpostavljanjem nove, modernejše proizvodnje, smo bili nemara tako zavzeti, da smo nekatere svoje planinske želje odrinili v drugi plan. Tako smo šele jeseni leta 1968 ustanovili skupno planinsko sekcijo, pri ljubljanski matici. Morda nas je k temu pritegnil naš strojni stavec Luka Kočar, ki je tam vodil številne izlete. Naš vodnik Dušan Kulovec, tudi strojni stavec, pa se je bolj posvetil veščinam tekmovalne orientacije. tako smo si na začetku skupnih tur pomagali z izkušenimi amaterskimi vodniki(Slavo, Jože, Primož in Tine). Že v letu 1970 je naraslo število članov naše sekcije na 55. Povečalo se je število udeležencev na izletih, zato smo načrtno začeli ture na prvi slovenski transverzali. Že konec maja smo odšli na 2-dnevni izlet čez Pohorje-od Maribora do Slovenj Gradca, ki se ga je udeležilo 10 članov. 24. julija smo se podali na primorski del transverzale: od Postojne do Ankarana, kjer smo se v morju lahko okopali. V začetku septembra smo se vzpeli na Kamniške planine: Kamniško sedlo-Skuta-Grintovec-Kokrško sedlo. 12.-13. 9. smo odšli iz Mojstrane na Kriške pode-Razor-Vršič, konec meseca pa smo bili na Triglavu iz Vrat; sestop pa je bil čez Planiko po dolini Sedmerih jezer v Bohinj. Za 30 udeležencev smo vzeli s seboj svojo prvo varovalno vrv. V začetku leta 1971 je bilo v našem odseku že 75 članov. V tem času so imeli samostojne izlete. Izdajali so tudi svoj Planinski bilten v 200 izvodih. Ko je število članov leta 1972 naraslo na 100, pa so se osamosvojili. 16. 2. 1972 so planinci Dela imeli v Domu tiska na Titovi 35 svoj prvi občni zbor, ki mu je delovno predsedoval Marjan Stanovnik.

slika društvo

Kategorije članstva - Članarina 2017 v EUR

A
polnoletna oseba - aktivni obiskovalec domačih in tujih gora z večjim obsegom ugodnosti