domovdruštvoprogramgalerijakontakt
 

IZLETI

OPIS IZLETA

Arhiv izletov

Letni zbor 2019
KOPITNIK
SMOKUŠKI VRH 1122M
POT 7 SLAPOV
ROGLA
BRA─î
Dru┼żenje Cres-Lo┼íinj
Predstava
VITRANC 1555m
Matkov Kot
OGRADI
Govor
Krim
VRŠIČ
DAN GRAFI─îARJA
Izlet v neznano
PRIMORSKA
ZBOR 2020
GOVEJK
Dolina Drage
Matkov Škaf
Raskovec
Trupejevo poldne
KRIM 2020
Završnica
GALETOVEC
Ga┼ípari─Ź 2015

Enako kot se vle─Źe neskon─Źno dolga cesta ─Źez Krajinski park I┼íke, se je to obla─Źno jutro vlekla megla ─Źez vrh Krima in po okoli┼íkih hribih. V hladni soteski I┼íkega vintgarja, kjer je bil zbor sobotnih pohodnikov, se nismo dolgo zadr┼żevali. Pribli┼żno polovica pridnih pohodnikov je kljub mokri in spolzki pohodni poti zagrizla na Krim. Druga polovica se je odpeljala z avti, kar ni nepomembno, v enem izmed avtov je bila slastna malica.
Sre─Źanje devetnajstih pohodnikov na 19. spominskem pohodu v ─Źast Jo┼żetu Ga┼ípari─Źu, predanemu alpinistu, vodniku, pohodniku, pobudniku in ustanovitelju PD Delo je bilo spet ─Źustveno obarvano. Bil je tudi predavatelj na Grafi─Źni ┼íoli v Ljubljani, bil urednik Planinskega biltena, kronist v internem ─Źasniku Dela, ─Źlan GS, transvezalec, med drugim tudi markacist pohodne poti od I┼íkega Vintgarja do Rakitne, ki je del ljubljanske mladinske poti. ┼áe bi lahko na┼ítevali njegove vrline in aktivnosti, prejeta priznanja in medalje. Jo┼że je bil mnogim od nas zgled, nekaterim tudi sodelavec znan po tem, da je znal prisluhniti in tudi pomagati. Planinsko dru┼ítvo Delo obele┼żuje Ga┼ípari─Źev pohod tudi s podelitvijo priznanj vsem zvestim pohodnikom, ki so se ve─Źkrat zapovrstjo na ta dan povzpeli na Krim. Letos je priznanje za deset pohodov iz rok Jo┼żetovega sina, Jureta Ga┼íperi─Źa, prejel predsednik PD Delo Du┼ían Resnik, enako priznanje za deseti pohod je prejel Bojan Bernik. Za pet zaporednih pohodov je priznanje prejela Verica Resnik.
Razigrana dru┼żba v planinski ko─Źi na Krimu se je zaradi prepolne ko─Źe kmalu obrnila nazaj proti I┼íki, saj je ko─Źo do zadnjega koti─Źka zasedlo ve─Ź kot sto la─Źnih hribovcev Dru┼ítva slepih in slabovidnih. Na┼íe dru┼żenje se je nadaljevalo pri gostinskem lokalu ob hladni I┼íki, kjer je po zaslugi Du┼íana nastala simpati─Źna skupinska fotografija. Zadovoljni z obele┼żitvijo v spomin Jo┼żetu Ga┼ípari─Źu smo se poslovili, a le za kratek ─Źas, saj se bomo sredi septembra skupaj s prijatelji iz PD Grafi─Źarja potepali na Golteh in okoli┼íkih hribih.
Planinski pozdrav!
Sonja Suhadolc

 
Trzin
 
 
www.netart.si