domovdruštvoprogramgalerijakontakt
 

IZLETI

OPIS IZLETA

Arhiv izletov

Letni zbor 2019
KOPITNIK
SMOKUŠKI VRH 1122M
POT 7 SLAPOV
ROGLA
BRAČ
Druženje Cres-Lošinj
Predstava
VITRANC 1555m
Matkov Kot
OGRADI
Govor
Krim
VRŠIČ
DAN GRAFIČARJA
Izlet v neznano
PRIMORSKA
ZBOR 2020
GOVEJK
Dolina Drage
Matkov Škaf
Raskovec
Trupejevo poldne
KRIM 2020
Završnica
GALETOVEC
Druženje Cres-Lošinj

Cres-Lošinj
Leto je naokrog in zopet je prišel maj, z njim pa tudi tradicionalni skupni izlet Grafičarja in Dela, tokrat na Cres in Lošinj, ki smo ju skupaj osvojili že pred dvanajstimi leti.
Iz Ljubljane se nas je osem izletnikov odpeljalo na otok Krk, kjer smo se v trajektni luki Valbiska prisrčno srečali s prijatelji iz Zagreba, se vkrcali na trajekt in se odpeljali do podnožja drugega najvišjega hriba hrvaških otokov Sisa (638 m – Gorica 648 m) in ga ob pomoči dežja tudi osvojili. Nato smo se odpeljali v zdravilišče na Velem Lošinju, kjer smo se razporedili po sobah. Po okusni večerji, ki jo je počastil Grafičar, smo se podružili, poplesali, nekateri pa so gledali evrosong.
Drugi dan pa – kot pravi neka pesem - vstanemo in si oči pomanemo, nakar smo se odpeljali do Nerezin, kjer smo takoj zagrizli v strmino in po uri in pol zasedli 557 m visok vrh Sv. Mikula, nato pa po grebenu gor in dol osvojili še Televrino, ki je z višino 588 m tudi najvišji vrh creško-lošinjskega arhipelaga. Od tam smo se spustili do Doma, kjer smo se zasluženo odžejali , nato pa se je skupina A spustila do Osorja in se po peturni hoji srečala s skupino B.
Na vožnji s trajektom proti domu smo se poslovili od prijateljev in si obljubili, da se vidimo jeseni na Vršiču. Kljub majhni udeležbi z naše strani smo se imeli čudovito.
Dušan
 
 
 
www.netart.si