domovdruštvoprogramgalerijakontakt

GALETOVEC

ZBOR 2020

Ob─Źni zbor planincev januar 2020
Novica o povi┼íani ─Źlanarini s strani PZS ob prihodu v Delovo dvorano, ni pokvarila prijetnega snidenja, ─Źeprav smo morali pred blagajni─Źarko Sonjo malo globlje se─Źi v ┼żep. Pred uradnim za─Źetkom 49. Ob─Źnega zbora Planinskega dru┼ítva Delo smo se, kot vedno, prisr─Źno pozdravili tudi z gosti, na┼íimi dolgoletnimi prijatelji iz PD Grafi─Źarja in nekaterimi znanci drugih dru┼ítev, s katerimi se radi dru┼żimo. Ob─Źnemu zboru je predsedoval Pavle Kljun, v predsedstvo sta bili imenovani ┼íe Stanka Kekec in Vera Resnik. Udele┼żba je bila dobra, prisotnih je bilo 31 ─Źlanov. Tokrat se je zbora prvi─Ź udele┼żil novoimenovani predsednik PD Grafi─Źarja Boris Luka─Ź, ki je izrazil ┼żeljo, da se obdr┼żi in nadaljuje skupno delo in prijateljstvo in da bomo v letu 2020 uspe┼íno realizirali za─Źrtane skupne izlete. Predsednik PD Delo Du┼ían Resnik je prebral poro─Źilo o preteklem delu in posebej poudaril, da bo aktivnost dru┼ítva ostala le, ─Źe si bomo s skupnimi mo─Źmi prizadevali izpeljati pripravljeni program. Marinka Ko┼żelj Stepic, predsednica meddru┼ítvenega odbora PD Ljubljana je spet pohvalila povezanost in vztrajnost na┼íega dru┼ítva, ki trenutno ┼íteje 65 ─Źlanov. Dejala je, da je povi┼íana ─Źlanarina premi┼íljena poteza glede odgovornosti in prilagoditve zavarovanja v gorah, saj se zadnja leta bele┼żi vse ve─Ź nesre─Ź.
─îestitali smo dolgoletnemu ─Źlanu PD Delo Janezu Porenti, ki je v novembru 2019 praznoval ─Źastitljivih 90 let. Janez, znan hribolazec in poznavalec gora je bil med drugim tudi ve─Źletni predsednik na┼íega dru┼ítva in predsednik ─Źastnega razsodi┼í─Źa. Tudi na tem zboru je jasno in glasno podal oceno ─Źastnega razsodi┼í─Źa za preteklo leto. Z minuto molka smo se poslovili od dolgoletnega ─Źlana in prijatelja Slava Milosavljevi─ça, ki nas je, ┼żal, lani za vedno zapustil.
─îas hitro te─Źe in spet so bile pred nami nove volitve ─Źlanov v dru┼ítvene organe. Za novega ┬╗starega┬ź predsednika dru┼ítva PD Delo je bil ponovno soglasno izvoljen Du┼ían Resnik, namestnica predsednika bo naslednja ┼ítiri leta Milena Drinovec. Imenovali smo tudi nove (stare) ─Źlane ostalih komisij, odborov in odsekov in jim za┼żeleli uspe┼íno delo.
Tudi tokrat smo pred razhodom zbor zaklju─Źili ob polni mizi dobrot, poklepetali o preteklih pohodih (beri: vzponih) in se veselili novih. Med drugim naj bi se letos podali tudi na pot po Limskem kanalu, Polhograjskih dolomitih, Ju┼żnemu Velebitu, Matkovem kotu, pohodu ob izviru Zavr┼ínice, Gelatovcu, dolini Drage in se udele┼żili drugih tradicionalnih sre─Źanj. Z ┼żeljo, da se nam bodo tam gor v hribih, kjer je razpolo┼żenje vedno veselo, pridru┼żili ┼íe novi prijatelji.
Planinski pozdrav
Sonja